قبل از رفتن به رختخواب، باید آرایش خود را پاک کنید.
6- برنزه نکنید.
اشعه UV یا ماورای بنفش نور خورشید یا نور مصنوعی (سولاریوم) که باعث برنزه شدن پوست می شود، شما را در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس و چروک پوستی قرار می دهد.
بسیاری از داروهای تجویز شده برای درمان جوش، شامل پمادهای رتینوئید می باشند که می توانند پوست شما را در برابر اشعه UV آسیب پذیرتر کنند.
7- تحت نظر پزشک متخصص پوست، داروهای ضد جوش مصرف کنید.
این داروها به سرعت عمل نمی کنند و تعدادی دارو را باید مصرف کرد تا اثر واضحی بر پوست بگذارند.
برخی آکنه ها بعد از شش ماه از بین می روند.
ممکن است بعد از رفع آکنه لازم باشد هنوز داروها را مصرف کنید. البته زیادی دارو نیز می تواند پوست را تحریک کند.
بنابراین مدت زمان مصرف دارو را از پزشک خود بپرسید.
8- از کرم های ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید.
از کرم های ضد آفتاب بدون چربی استفاده کنید تا از پوست شما در برابر اشعه های ماورای بنفش نوع A و B محافظت کنند.
این محصولات باعث می شوند، منافذ پوست مسدود نشوند.
در صورتی که بیرون هستید، هر 2 تا 3 ساعت یک بار مجددا این کرم را به پوست خود بزنید.
بهبودی دیرتر و زخم شدن جای جوش از مشکلات ترکاندن جوش می باشد
9- از محصولات چرب و براق کننده مو استفاده نکنید.موادی مانند روغن سر یا ژل مو می توانند موجب بسته شدن منافذ پوست گردند.
بنابراین موهای خود را با شامپو بشویید. اگر موهای چربی دارید، هر روز سرتان را شامپو بزنید.
هنگامی که می خواهید از اسپری و یا ژل برای درست کردن موها استفاده کنید، حتما صورت خود را با پارچه ای بپوشانید.
10- موهایتان را از صورت خود کنار بزنید.
موقع خواب و در طول روز، موهای خود را دور از صورت قرار دهید تا پوستتان را ناراحت نکند.
موها حاوی چربی می باشند که می توانند منافذ پوست را ببندند و باعث بروز جوش شوند.
11- به پوست خود دست نزنید.
از مالش پوست صورتتان خودداری کنید، زیرا این کار باعث می شود که جوش ها بدتر شوند.
دستتان را زیر صورت خود نگذارید تا آلودگی دست به پوست صورت نرسد.
موبایل خود را دور از صورت خود نگه دارید.
دست ها و تلفن، دارای میکروب ها و چربی هایی هستند که باعث تحریک جوش ها می شوند.
عرق نیز می تواند جوش ها را بدتر کند. پس بعد از عرق کردن، پوستتان را بشویید.
12- جوش ها را دست نزنید.
فشار دادن جوش آن را بدتر می کند.
بهبودی دیرتر و زخم شدن جای جوش از مشکلات ترکاندن جوش می باشد.
ترکاندن جوش باعث می شود مواد آلوده به داخل پوست رفته و باعث التهاب و زخم پوستی گردد.
13- کرم مرطوب کننده بدون چربی استفاده کنید.
پوست سالم باید مرطوب بماند.
شما می توانید از مرطوب کننده های بدون چربی استفاده کنید.
یک مرطوب کننده خوب می تواند باعث آرامش پوست شود و از پوست در مقابل آکنه محافظت کند.
درمان های طبیعی
1- ابتدا صورت خود را با آب بشویید و خشک کنید. سپس آبلیموی تازه را در ظرفی ریخته و با یک پارچه به محل جوش ها بزنید و 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس با آب گرم صورتتان را بشویید و خشک کنید. دو ساعت بعد می توانید از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.
2- ابتدا صورت خود را با آب گرم بشویید و خشک کنید. سپس خیارها را با پوست شسته و حلقه حلقه کنید و در یک همزن بریزید. خیارهای له شده را 25 دقیقه بر روی پوستتان بگذارید.
3- یک عدد سفیده تخم مرغ را هم بزنید و آن را یک ساعت بر صورت خود بگذارید و بعد با آب ولرم بشویید.
4- در شب، یک قاشق غذاخوری دارچین را با سه قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. مخلوط حاصل را یک ساعت در شب بر صورت بگذارید. بعد با آب گرم، صورت خود را بشویید. این کار را برای دو هفته انجام دهید.
5- گوجه فرنگی را شسته و در مخلوط کن بریزید. سپس مخلوط آن را 45 دقیقه بر صورت خود قرار دهید. سپس با آب گرم صورت خود را بشویید.
6- یک حبه سیر را دو قسمت کنید و یا آن را له کنید. چند بار در روز، این سیر را به محل جوش ها بمالید. بعد با آب ولرم صورت خود را بشویید و خشک کنید.
7- سیب زمینی را شسته و رنده کنید. بعد مدت 30 دقیقه بر روی صورت خود بگذارید.
در کشش و یا عملکرد جنسی یکی از دو طرف به وجود می آید. بنابراین وجود این جاذبه همراه با عشق و محبت یکی از عوامل مهم در موفقیت زندگی زناشویی است و نباید از آن غافل بود.
شور و هیجان و رابطه جنسی هم به نوبه خود در موفقیت زناشویی نقش مهمی دارد. در میان گذاشتن نیازها، خوش آیندها و ناخوش آیندها و همین طور حساسیت ها رابطه را تسهیل، مطبوع و لذت بخش می کند. آگاه بودن از وظایف در مقابل زوج و آشنا بودن با حقوق خود در رابطه جنسی، دو عامل مهم هستند که در بسیاری از موارد مورد غفلت قرار می گیرند. آشنایی با حقوق و وظایف به معنای رابطه خشک و بی احساس نیست؛ بلکه برکس موجب توجه به خواسته های طرف دیگر و نیازهای خود شده و از ناآگاهی، بی توجهی و غفلت و حتی سردی رابطه جلوگیری می کند.
بی سوادی در مورد رابطه جنسی امر شایعی است. بسیاری از افراد این ناآگاهی را نشانه حجب و حیا می دانند و حال آن که وقتی دو نفر ازدواج می کنند در این زمینه تعهداتی را نسبت به هم می پذیرند و لازم نسبت به این تعهدات آگاهی داشته و به دانسته های خود عمل نمایند. ناآگاهی و بی توجهی در این مورد، می تواند موجب نارضایتی و حتی بیماری در دیگری بشود. به علاوه، بی انگیزگی یکی از طرفین در این زمینه را نباید با تقوی اشتباه کرد.
از سوی دیگر، بعضی از جوان ها که در آستانه ازدواج قرار میگیرند، بیش از هر عامل دیگر به کشش جنسی توجه می کنند. به طوری که به دو مولفه دیگر بی توجه می شوند. و حال آن که نادیده گرفتن دو عامل دیگر، می تواند به تصمیمات اشتباه منجر شود.
چنانچه به عوامل دیگر هم توجه شده باشد و زندگی بدون تلخی ادامه یابد، به تدریج دو جزء دیگر یعنی، صمیمیت و تعهد تقویت می شوند و عشق صمیمانه و به عبارتی دیگر مهر و عطوفت عمیق به وجود می آید. به طوری که، هر یک از جنبه های سه گانه عشق به نوبه خود (و احیانا با سهم متفاوت در زمان های مختلف) نقش خود را ایفا می نمایند.
سعید و لیلا به تازگی با هم ازدواج کرده اند و از با هم بودن لذت می برند. لیلا که دختری با هوش است واز اهمیت ارتباط موفق با همسرش آگاه است؛ می داند که لذتی که از با هم بودن و حتی کوچک ترین تماس جسمی آنها با یکدیگر حاصل می شود، می تواند علاوه بر لذت بخش بودن موجب شود که آن دو در صحبت با یکدیگر را باز کنند و با هم بیش از پیش آشنا شوند. و به تدریج آشنایی عمیقی نسبت به یکدیگر بیابند. این دو نفر سعی می کنند که این شور و شوق را زنده نگاه دارند.
تعهد
می توان گفت که به مرور زمان، صمیمیت به وجود می آید، کشش جنسی از آن اوج خود کمی پایین می آید و رابطه عمیق تر می شود و آن چه که این ارتباط را گرم تر و بادوام تر می کند، تعهد است. وقتی دو طرف شناخت بیشتری نسبت به هم پیدا کنند و در عین آگاهی از ضعف و قوت یکدیگر، برای زندگی با هم مصمم باشند؛ در حل مسائل و از میان بردن موانع ارتباطی بین خود کوشش خواهند کرد. با این کوشش دوجانبه رابطه محکم و عمیق تر خواهد شد.
اگر به دنبال رابطه زناشویی، عزم راسخی برای بهتر کردن روابط به وجود نیامده باشد، بسیاری از موانع که هم چون کاه هستند کوه و غیرقابل حل می نمایند. به جای این که طرفین گره های موجود را باز نمایند، آن ها را کور می کنند.
شناخت پیدا کردن نسبت به یکدیگر فقط بخشی از تعهد است. اما کافی نیست. بلکه، نشان دادن علاقمندی به حل مسائل و در کنار هم بودن هم مهم است. احترام گذاشتن به یکدیگر، پذیرش دیگری و بخصوص پذیرش تفاوت ها، محبت کردن به هم و با اهمیت شمردن نظرات و سلیقه دیگری، همدلی نمودن، ابراز صمیمیت و درک متقابل و حتی رازداری از نشانه های تعهد به دیگری است.
عمل نمودن به تعهدات معیشتی و حمایتی که هر یک طبق قوانین و عرف اجتماع خود متعهد شده است، عزم هر یک برای تعهد را نشان می دهد.
ابراز این تعهد نه تنها در عمل، بلکه حتما با زبان و در قالب کلمات نیز لازم است. رمز موفقیت همسران صمیمی که روابطی با کیفیت عالی دارند این است که همواره تعهد خود را از طریق زبان و از طریق عمل ابراز می کنند.
اگر تعهد در رابطه عاشقانه وجود داسته باشد، موجب می شود که به دو جزء دیگر یعنی رابطه شورانگیز و رابطه صمیمی توجه شده و زندگی شیرین و پربار شود.
بیان کلامی و فیزیکی سه جزء عشق
این تصور شایع که شریک زندگی من از مکنونات قلبی و ارادت من نسبت به خود آگاه است و نیازی نیست که در رفتار و گفتارم آن ها را منعکس نمایم، تصور اشتباه و خطرناکی است.
یکی از ویژگی های زوج های موفق این است که تعارض ها را در فضای آرام و به دور از تنش، طرح و حل می کنند. انتقاد، تحقیر، تحریک، انکار مسائل، حالت دفاعی و کارشکنی مسائل مورد اختلاف را بغرنج می سازد و روابط را تیره می کند.
لازم است که هر یک از طرفین خود را ملزم بداند که هم از طریق کلمات و گفته های خود و هم از طریق رفتار و حرکات خود، به سه جزء عشق پای بند باشد.
همیشه سه جزء عشق لازم است که وجود داشته باشند، اما نسبت آنها می تواند تغییر کند. هیچیک از این سه جزء نباید حذف شود.
بسیاری از ازدواج ها موفق نیستند چون نتوانسته اند صمیمیت، اعتماد و همدلی را برقرار نمایند.
حمد محبانه و عاشقانه حمد ذات و ناظر به شایستگى ذات حق براى تحمید است . براى چنین حمدى تعبیر (الحمدلله) کافى است .
مرحوم شیخ بهائى (ره) مراتب چهارگانه حمد را بدین شرح از سوره حمد استفاده کرده است :
الف : حمد محبانه و عاشقانه که حمد ذات و ناظر به شایستگى ذات حق براى تحمید است . براى چنین حمدى تعبیر (الحمدلله) کافى است .
ب : حمد شاکرانه ؛ در این مرتبه ، حامد، خداى سبحان را در برابر ربوبیت مطلق و احسانش حمد و شکر مى کند و تعبیر (رب العالمین) ناظر به آن است .
ج : حمد تاجرانه که تحمیدى از سر رجاء، طمع و شوق ثواب است و (الرحمن الرحیم) بدان اشارت دارد.
د: حمد بردگانه که حمد خدا بر اثر خوف از عذاب اوست و با آیه کریمه (مالک یوم الدین) ادا مى شود .
این لطیفه مستفاد از برخى احادیث است که مراتب حمد را بازگو مى کند؛ مانند:
ان قوما عبدوا الله رغبة، فتلک عبادة التجار و ان قوما عبدوا الله رهبة، فتلک عبادة العبید
و ان قوما عبدوا الله شکرا، فتلک عبادة الاحرار
تا حالا به سوره حمد اینجوری نگاه کرده بودی؟
بنده ام مرا ستایش کرد و دانست که نعمتهاى او از جانب من است ، و بلاهائى که از او دفع مى گردد بواسطه فضل و لطف من است ، پس شما گواه باشید که من نعمتهاى اخروى را به نعمتهاى دنیوى او خواهم افزود.
امام حسن عسگرى (علیه السلام) از آباء و اجداد طاهرینش، از امیرم?منان امام على(علیه السلام) از پیامبر اکرم نقل مى کند:
خداى تبارک و تعالى فرمود: من سوره فاتحة الکتاب را بین خود و بنده ام تقسیم کرده ام .
پس نیمى از آن براى من ، و نیم دیگر براى بنده من مى باشد. و براى بنده من است هر چه از من طلب کند، یعنى آنچه از من بخواهد به او عطا مى کنم .
هنگامى که عبد گوید: بسم اللّه الرحمن الرحیم
خداوند جل جلاله فرماید: بنده من ، به نام من آغاز کرد. بر من لازم است کارهایش را به نفع او تمام کنم و نواقص امور او را تکمیل نمایم و احوال او را مبارک سازم .
وقتى عبد مى گوید: الحمد لله رب العالمین
خداوند مى فرماید: بنده ام مرا ستایش کرد و دانست که نعمتهاى او از جانب من است ، و بلاهائى که از او دفع مى گردد بواسطه فضل و لطف من است ، پس شما گواه باشید که من نعمتهاى اخروى را به نعمتهاى دنیوى او خواهم افزود، و عذاب آخرت را از او دفع مى کنم چنانچه بلاى دنیا را از او برطرف ساختم .
آنگاه که عبد مى گوید: الرحمن الرحیم
خداوند مى فرماید: بنده ام گواهى داد که من رحمن و رحیم هستم . شما را گواه مى گیرم که حظ وافر و بهره کامل از رحمت و عطاى خویش به او عنایت کنم .
زمانى که مى گوید: مالک یوم الدین
خداوند مى فرماید: همانطور که بنده ام اعتراف کرد من مالک روز جزاء هستم ، من نیز حساب او را در قیامت آسان مى کنم . حسنات او را مى پذیرم و از سیئات او مى گذرم .
وقتى عبد مى گوید:ایاک نعبد
خداوند مى فرماید: بنده من راست گفت . او فقط مرا مى پرستد. شما را گواه مى گیرم که ثوابى به عبادت او بدهم که همه مخالفان پرستش من بر او غبطه خورند.
هنگامى که بنده مى گوید: ایاک نستعین
خداى عزوجل مى فرماید: بنده ام از من یارى طلبید و به من پناهنده شد. پس شما را گواه مى گیرم که او را در کارهایش یارى کنم و در سختیها دستگیرى نمایم .
عبد مى گوید: اهدنا الصراط المستقیم صراط الذین انعمت علیهم غیر المغضوب علیهم و لا الضالین
خداوند فرماید: این بخش از سوره براى بنده من است و براى اوست هر چه بخواهد. دعایش را اجابت کنم و آرزویش را بر آورم ، و از آنچه ترسید او را ایمن سازم .
آیت الله بهجت از مرحوم آقای قاضی (ره) نقل می کردند که ایشان می فرمود:
« اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقامات عالیه نرسد مرا لعن کند! و یا فرمودند: به صورت من تف بیندازد» اول وقت سرّعظیمی است « حافظوا علی الصلوات» در انجام نمازها کوشا باشید.خود یک نکته ای است غیر از « أقیموا الصلوة: و نماز را بپا دارید.
از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمودند: "الفضل الوقت الأول علی الأخیر خیر للمؤمن من ولده و ماله"[1] یعنی فضیلت اول وقت برای مومن از اموال و فرزندانش برای او نیکوتر است
و در بخشی از حدیثى آمده است که در مشرق و مغرب جهان، اهل خانه اى نیست مگر این که فرشته مرگ (عزرائیل) در هر شبانه روز در (اوقات نماز) پنج مرتبه به ایشان نظر مى کند. پس هر گاه کسى را که مى خواهد قبض روح کند از کسانى باشد که به نماز مواظبت داشته و نمازها را در اوقات خود بجا آورده است، فرشته مرگ شهادتین را به او تلقین نموده و ابلیس ملعون را از او دور مى کند[2]
حضرت امیر (ع) در نامه خود به محمد بن ابی بکر می نویسد : « اِرتَقِبْ وقتَ الصَّلاةِ فَصَلِّها لِوَقتِها ، ولا تَعَجَّلْ بها قَبلَهُ لِفَرَاغٍ ، ولا تُؤخِّرْها عَنهُ لِشُغلٍ»[3] یعنی " مراقب وقت نماز باش و آن را به هنگام بخوان ، نه به دلیل بیکارى آن را پیش از موقع بخوان و نه به سبب کارى آن را از وقتش به تأخیر انداز ."
امام خمینی و اهتمام به نماز اول وقت
از قول فرزند امام نقل شده است : روز اولى که شاه رفت ، ما در نوفل لوشاتو بودیم .
نزدیک به سیصد الى چهارصد خبرنگار اطراف منزل امام جمع شده بودند. تختى گذاشتند و امام روى آن ایستادند.تمام دوربینها کار مى کرد. قرار بود هر چند نفر خبرنگار یک سؤ ال بکنند. دو سه سؤ ال از امام شد که صداى اذان ظهر شنیده شد. بلافاصله امام محل را ترک کردند و فرمودند: وقت فضیلت نماز ظهر مى گذرد. تمام حاضرین از این که امام صحنه را ترک کردند، متعجّب شدند. کسى از امام خواهش کرد چند دقیقه اى صبر کنید تا حداقل چهار پنج سؤ ال دیگر بشود. امام با عصبانیّت فرمودند: به هیچ وجه نمى شود. و رفتند.[4]
حجةالاسلام انصاری می گوید: امام(ره) در روزهای آخر عمرشان می خواستند بخوابند؛ به من فرمودند اگر خوابیدم، اول وقت نماز صدایم بزن، گفتم چشم. دیدم اول وقت شد و امام(ره) خوابیده اند، حیفم آمد صدایشان بزنم؛ عمل جراحی، سرم به دست، گفتم صدایشان نزنم بهتر است.
چنددقیقه ای از اذان گذشت و امام(ره) چشم هایشان را باز کردند، گفتند:وقت شده؟ گفتم:بله فرمودند:چرا صدایم نزدی؟ گفتم:ده دقیقه بیشتر از وقت نگذشته است. گفتند:مگر به شما نگفتم. سپس امام(ره) فرزند خود را صدا زدند و فرمودند: ناراحتم. از اول عمرم تا حالا نمازم را اول وقت خوانده ام، چرا الان باید ده دقیقه تأخیر بیفتد؟".
آثار و برکات نماز اول وقت در آیات و روایات
1- برآورده شدن خواسته ها:
حضرت عبدالعظیم حسنی از امام حسن عسکری(ع) روایت می کند که فرمودند: "خداوند متعال با حضرت موسی تکلم کرد، حضرت موسی فرمود:خدای من. کسی که نمازها را در وقتش به جای آورد چه پاداشی دارد؟ خداوند فرمود:حاجت و درخواستش را به او عطا می کنم و بهشتم را برایش مباح می گردانم[5]."
حضرت حجةالاسلام والمسلمین هاشمی نژاد فرمودند: پیرمردی مسن، ماه مبارک رمضان به مسجد لاله زار می آمد. خیلی آدم موفقی بود، همیشه قبل از اذان داخل مسجد بود. به او گفتم: حاج آقا. شما خیلی موفقید، من هر روز که به مسجد می آیم می بینم شما زودتر از ما آمده اید جا بگیرید، او گفت: نه آقا، من هرچه دارم از نماز اول وقت دارم و بعد گفت: من در نوجوانی به مشهد رفتم.
مرحوم حاج شیخ حسن علی نخودکی را پیدا کردم و گفتم: من سه حاجت مهم دارم، دلم می خواهد هر سه تا را خدا در جوانی به من بدهد، یک چیزی یادم بدهید؟ ایشان فرمودند: چی می خواهی؟ گفتم: یکی دلم می خواهد در جوانی به حج مشرف شوم، چون حج در جوانی لذت دیگری دارد. فرمودند: نماز اول وقت به جماعت بخوان. گفتم: دومین حاجتم این است که دلم می خواهد یک همسر خوب خدا به من عنایت کند. فرمودند: نماز اول وقت به جماعت بخوان. و حاجت سومم این است که خدا یک کسب آبرومندی به من عنایت فرماید.
فرمودند:نماز اول وقت به جماعت بخوان. این عملی را که ایشان فرمودند من شروع کردم و در فاصله سه سال هم به حج مشرف شدم، هم زن مؤمنه و صالحه خدا به من داد و هم کسب با آبرو به من عنایت کرد[6]
2- برطرف شدن گرفتاری و ناراحتی:
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:"بنده ای نیست که به وقت های نماز و جاهای خورشید اهمیت بدهد، مگر این که من سه چیز را برای او ضمانت می کنم: برطرف شدن گرفتاری ها و ناراحتی ها، آسایش و خوشی به هنگام مردن و نجات از آتش"[7]
3- ورود به بهشت و دوری از جهنم:
امام محمد باقر(ع) می فرمایند:"هر کس نماز واجب را در حالی که عارف به حق آن است در وقتش بخواند، به گونه ای که چیزی دیگر را بر آن ترجیح ندهد، خداوند برای وی برائت از جهنم می نویسد که او را عذاب نکند، و کسی که درغیر وقتش به جا آورد در حالی که چیزی دیگر را بر آن ترجیح دهد، خداوند می تواند او را ببخشد یا عذابش کند.[8]
4- در امان بودن از بلاهای آسمانی:
قطب راوندی گوید: پیامبر خدا(ص) فرمود:هنگامی که خداوند از آسمان آفتی بفرستد، سه گروه از آن، در امان می مانند: حاملان قرآن، رعایت کنندگان خورشید یعنی کسانی که وقت های نماز را محافظت می کنند و کسانی که مساجد را آباد می نمایند.[9]
5- خشنودی خداوند:
امام صادق(ع) می فرمایند: اول وقت، خشنودی خداست و آخر آن، عفو خداست، و عفو نمی باشد مگر از جهت گناه."[10] و در مقابل، تأخیر نماز موجب خشم خداست چرا که پیامبر اکرم(ص) به حضرت علی(ع) فرمودند: "نماز را با وضوی کامل و شاداب در وقتش به جای آور که تأخیر انداختن نماز بدون جهت، باعث غضب پروردگار است.[11]
6- استجابت دعا و بالا رفتن اعمال:
در حدیث است که به هنگام ظهر درهای آسمان گشوده می شود و درهای بهشت باز می گردد و دعا مستجاب می شود ؛پس خوشا به حال کسی که در آن هنگام برای او عمل صالحی بالا رود.[12] در حدیثی دیگر از حضرت صادق(ع) آمده است که فرمودند:"... بهترین ساعت های شب و روز، وقت های نماز است." سپس فرمودند:"چون ظهر می شود درهای آسمان گشوده شده و بادها می وزند و خداوند به خلق خود نگاه می کند. هر آینه من بسیار دوست دارم که در آن هنگام، عمل صالحی برای من بالا رود." آنگاه فرمودند:" برشما باد به دعا کردن بعد از نمازها، چرا که آن مستجاب می شود.[13]
7- دوری شیطان و تلقین شهادتین:
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:« لایزالُ الشیطانُ ذَعِرًامِنَ المُؤمِنِ ما حافَظَ عَلَی الصَّلواتِ الخَمْسِ لِوَقْتِهِنَّ فَاِذا ضَیعُنَّ تَجَرّأ عَلَیهِ فَاَدْخَلَهُ فِی العَظائِم» یعنی "شیطان تازمانی که مؤمن بر نمازهای پنج گانه در وقت آن محافظت کند، پیوسته از او در هراس است؛ پس چون آنها را ضایع نمود بر وی جرأت پیدا کرده وی را در گناهان بزرگ می اندازد.[14] امام صادق(ع) می فرمایند:"ملک الموت در هنگام مردن، شیطان را از محافظ بر نماز دور می کند و شهادت به یگانگی خدا و نبوت پیامبرش را در آن هنگامه بزرگ به او تلقین می نماید. [15] زیاد شدن عمر، مال و اولاد صالح در دنیا،در امان بودن از ترس و هول مرگ در موقع مردن،آسان شدن سؤال نکیر و منکر در قبر، توسعه یافتن قبر، نورانی شدن چهره، دادن نامه عمل به دست راست و آسان گرفتن حساب در محشر، رضایت خداوند، سلام دادن خدا به او و نگاه کردن از روی رحمت به او در هنگام عبور از صراط[16] و... از دیگر آثار و برکات نماز اول وقت است که در روایات به آن اشاره شده است.
اهتمام علی (ع) به نماز اوّل وقت
هنگامى که على علیه السّلام در جنگ صفّین سرگرم نبرد بود، در میان هر دو صف کارزار، مراقب حرکت و وضعیّت خورشید بود (تا ببیند چه وقت به وسط آاسمان مى رسد تا نماز ظهر را بخواند).
ابن عبّاس عرض کرد : یا امیرالمؤ منین ، این چه کارى است که مى کنید ؟
حضرت فرمود: منتظر زوال هستم تا نماز بخوانیم.
ابن عبّاس گفت:آیا حالا وقت نماز است با وجود اینکه سرگرم پیکار هستیم ؟
على (ع ) فرمود: جنگ ما با ایشان بر سر چیست ؟ تنها به خاطر نماز است که با آنها نبرد مى کنیم[17]
در روایتی نقل شده است که حضرت عزرائیل (ع) فرمود:
« هر کس بر نماز اول وقت مواظبت نماید من خودم هنگام مرگ شهادتین را بر زبانش جاری می سازم. خودم شیطان را از او دور می سازم.»
ثواب نماز جماعت
روزی بعد از نماز ظهر جبرئیل(ع) با هفتاد هزار ملک بر پیامبر- صلی الله علیه و آله- نازل شد و عرض کرد:
پروردگارت ترا سلام می رساند و دو هدیه برایت فرستاده « مضمون روایت»: یکی
سه رکعت نماز وتر(دو رکعت نماز شفع و یک رکعت نماز وتر که بعد از نماز شب
خوانده می شود) و دیگری نماز جماعت.
پیامبر- صلی الله علیه و آله- فرمودند: ثواب نماز جماعت چه قدر است؟
جبرئیل(ع) عرض کرد: اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند هر رکعت او ثواب
صد و پنجاه رکعت و اگر دو نفر ثواب ششصد رکعت. همین طور اگر ده نفر شوند
ثواب هر رکعت برای هر کدام هفتاد و شش هزار و هشتصد رکعت(76800) به حساب
می آید.
بنابراین ثواب یک جماعت ده نفره را به صورت زیر می شود محاسبه کرد:
نماز صبح( صد و پنجاه و سه هزار و ششصد رکعت) 153600=2×76800
نماز ظهر( سیصد و هفت هزار و دویست رکعت) 307200=4×76800
نماز عصر( سیصد و هفت هزار و دویست رکعت) 307200=4×76800
نماز مغرب( دویست و سی هزار و چهارصد رکعت) 230400=3×76800
نماز عشا( سیصد و هفت هزار و دویست رکعت) 307200=4×76800
ثواب چماعت 10 نفره در یک روز برای یک نفر( یک میلیون و سیصد و پنج هزار و ششصد رکعت) 1305600
ثواب جماعت 10 نفره در یک ماه( سی و نه میلیون و صد و شصت و هشت هزار رکعت) 39168000=30×1305600
ثواب جماعت ده نفره در یک سال( چهارصد و هفتاد میلیون و شانزده هزار رکعت) 470016000=12×39168000
ثواب نماز به صورت فرادی
ثواب در یک روز: هفده 17=4+3+4+4+2
ثواب در یک ماه : پانصد و ده 510=30×17
ثواب در یک سال : شش هزار و صد و بیست رکعت6120=12×510ضرر کسی که یک روز به جماعت حاضر نمی شود
( یک میلیون وسیصد و پنج هزار و پانصد و هشتاد و سه رکعت)
1305583=17- 1305600
حال خود ضرر در یک سال و حتی یک عمر را حساب کنید.
چنان چه نماز جماعتی بیش از 10 نفر تشکیل گردد، اگر جن ، انس و ملائک
نویسنده و همه ی درخت ها قلم و دریا ها مرکب شوند، نمی توانند حتی ثواب یک
رکعت آن را محاسبه نمایند.
منابع:
[1] - قرب الإسناد، ص30
[2] - کافى، ج3، ص 136
[3] - بحار الأنوار : 83 / 14 / 25
[4] - سیماى فرزانگان ، ص 159.
[5] - بحارالانوار، ج82، ص204
[6] - ،داستان هایی از نماز اول وقت، ص 121
[7] - سفینه البحار،ج 2، ص 42
[8] - وسائل الشیعه، ج 3، ص 81، ح 23و ص 78، ح 1.
[9] - الصلاة فی الکتاب و السنة، ج 1، ص 329
[10] - وسائل الشیعه، ج3، ص 90، ح16
[11] - سرمایه سخنوران، ص 306.
[12] - سفینه البحار، ج2، ص 44.
[13] - اصول وافی، ج2، ص87
[14] - وسائل الشیعه، ج 3، ص 81و 9و 86
[15] - وسائل الشیعه، ج 3، ص 81و 9و 86
[16] - حیات عارفانه فرزانگان، ص 10( به نقل از ثمرات،ص 408)